2010-09-21

SS ehk Suur Seenetegu.

Pühapäeval rattamaratonilt pahaaimamatult koju tulles selgus, et rõdule on tekitatud hiiglama suur korvitäis kuuseriisikaid. Seoses sellega tuli eile mööda linna kõigepealt purke taga ajada ja end seente hoidistamisega kurssi viia. Põlnd enne teinud noh. Aga seeni oli nii, et küll kohe oli. Vähemalt alguses. Kokku sai neid kolm neljaliitrist potitäit tulele aetud. Pärast aga oli saagiks kuus 800-st purki.
Kuna potitäisi, nagu juba mainitud, oli kolm, siis kulus ka selle rämeda töö juurde kolm õlut :) Ühe laari tegin soola ja pipraga ja suhkruga ja lisasin ka vett alguses natuke ja tirts äädikat. Teise satsi valmimiseks läks ainult võid, soola ja tilli. Ning kolmanda jaoks samuti võid, vürtsi, kaneeli, soola, nelki, loorberilehte ja soola, pipart, suhkrut. Neile sai ka teadlikult rohkem äädikat panna, et oleks talvel hea viintile pääle haugata. Täna hommikul maitsesin neid viimaseid. Kärasid küll päris hästi.
Nüüd pole muud kui pöidlad pihus purkide kõrval istuda ja loota, et kaasi maha ei löö või niisama roiskuma ei lähe, eksole.
Minge ise ka metsa!

No comments:

Post a Comment